Dags att göra cykeln klart för våren!

Våren är här och med den så kommer cyklarna fram. Att få cykla är en härlig känsla som ger barnen och vi vuxna möjlighet att röra sig på ett annat vis. Åka på olika äventyr med sina kompisar eller cykla till och från jobbet kan göra vardagen härligare!

Men hur mår din cykel efter att ha stått i vinterförvaring hela vintern, är det bara att ta fram den och börja cykla?

Innan du börjar cykla är det bra att gå igenom cykeln för att se att den fungerar som den ska och att den är säker. Fungerar bromsarna, belysning och att alla reflexer finns på plats. Även en rejäl tvätt skulle den säkert även gilla innan premiärturen tas. För vem vill ha en rasslande kedja eller punktering på sin första tur.

Även vi kan vara lite ringrostiga och behöver påminnas om vilka regler och krav som finns för att vi ska vara säkra cyklister. Så varför inte ta en dag i cykelns tecken?!

Förslag på arbete inför vårens cykelstart:

För samtliga: Besikta era cyklar

Checklista för besiktning av Säker cykel, skriv ut en till varje elev.

ÅK3
Säker som cyklist inklusive Bildspel och Talmanus

Äggfallet – viktigheten med cykelhjälm

ÅK 4