Informationsfilmer till dig som ska köra A-traktor eller mopedbil

Till dig som ska köra A-traktor och dina föräldrar

I denna filmserie om A-traktorer får du i tre filmer möta ungdomarna Emma och Peo som tillsammans med programledaren Alex testar på och pratar om risker i trafiken för dig som kör A-traktor. Filmerna är ett bra komplement till din AM-körkortsutbildning och tar upp viktiga ämnen så som användning av säkerhetsbälte, risken med distraktion, hastighet och trimning, samt alkohol.

Se gärna filmerna tillsammans med dina föräldrar!

Filmerna riktar sig till dig som ska köra A-traktor, och dina föräldrar, och är framtagna av Nationella trafiksäkerhetsförbundet NTF, i samarbete med Sveriges Trafikutbildares Riksförbund STR och har producerats genom bidrag från Trafikverket.

Till dig som ska köra mopedbil och dina föräldrar

I denna filmserie om A-traktorer får du i tre filmer möta ungdomarna Alice och Anton som tillsammans med programledaren Alex testar på och pratar om risker i trafiken för dig som kör mopedbil. Filmerna är ett bra komplement till din AM-körkortsutbildning och tar upp viktiga ämnen så som användning av säkerhetsbälte, risken med distraktion, hastighet och trimning, samt alkohol.

Se gärna filmerna tillsammans med dina föräldrar!

Filmerna riktar sig till dig som ska köra mopedbil, och dina föräldrar, och är framtagna av Nationella trafiksäkerhetsförbundet NTF, i samarbete med Sveriges Trafikutbildares Riksförbund STR.

När du möter en A-traktor eller mopedbil

Är du en av de som någon gång hamnat bakom ett långsamtgående fordon, mopedbil eller A-traktor? Kanske har du blivit stressad och gjort en mindre lyckad omkörning?

I denna film får du möta Emma, som berättar om hur det är att möta bilister som inte visar hänsyn och hon uppmanar alla att vara en bra förebild i trafiken.

Se gärna våra andra filmer i samma serie om A-traktorer och mopedbilar som är framtagna av Nationella trafiksäkerhetsförbundet NTF, i samarbete med Sveriges Trafikutbildares Riksförbund STR.