Lektionsförslag

Många lärare vill arbeta med trafik och trafiksäkerhet integrerat i olika ämnen. Men tiden räcker ofta inte till för att ta fram egna lektionsförslag. Som stöd tar NTF därför fram lektionsförslag under 2017-18, gratis att använda av alla. Förslagen kommer att publiceras löpande och i dagsläget finns tretton förslag att ladda ner, vissa med tillhörande bildspel och talmanus. Utöver NTF:s lektionsförslag finns även inskickat material från lärare, framför allt kring mörker och trafik.

Samtliga lektionsförslag utgår ifrån Läroplan och kursplaner för grundskolan. Utgångspunkten är att vid minst 1-3 tillfällen per läsår lyfta trafik och trafiksäkerhet med eleverna. Syftet är att öka elevernas kunskap om trafikregler och få dem att reflektera över hur trafiksystemet fungerar idag och i framtiden, samt hur de vill och kan bidra till en utveckling som leder till ett hållbart samhälle.

Använd förslagen precis som de är, eller som underlag till en helt egen variant. Har du synpunkter på våra lektionsförslag eller vill skicka in ett eget, kontakta till Trafiken i skolan.
e-post